Nova enganxada entre la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el grup de Vox en la sessió plenària d'aquest dijous. Després que la diputada d'ERC Jenn Díaz titllés el partit d'extrema dreta de "feixista" i "racista" en el marc d'una interpel·lació a la consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge, el portaveu de Vox, Juan Garriga, i Borràs han protagonitzat una nova topada.

Garriga ha demanat respondre per al·lusions i Borràs li ha preguntat que a quin moment es referia. "Quan la diputada Díaz ha fet esment en concret del grup parlamentari Vox ho ha fet per dir textualment: 'Des del nostre grup parlamentari no esperem res de Vox'", ha dit Borràs.

 

"Si no li sap greu les al·lusions les responc jo, no vostè", ha respost amb to xulesc Garriga, i quan es disposava a iniciar la seva rèplica ha estat interromput per la presidenta de la Cambra.

Borràs, contundent

"Disculpi'm, encara no li he donat la paraula. De moment la paraula la tinc jo. Li estic dient que per què em demana la paraula i vostè em diu que per al·lusions. Jo li recordo el que vam parlar a la Junta de Portaveus —perquè vostè hi era— de en quin context donaríem la paraula per al·lusions i per això li pregunto per quines al·lusions i si és per aquesta frase de la diputada Díaz", ha respost contundentment Borràs.

"Ha dit que Vox és un grup feixista, racista i que no està a favor dels drets humans", ha interromput el portaveu ultra. 

"Disculpi'm perquè estava parlant jo", ha insistit la presidenta mentre l'ultra seguia parlant. "Senyor Garriga, no té la paraula, li apagaré el micròfon. Escolti i parli quan li doni la paraula. Si es vol sentir al·ludit quan la diputada Díaz ha dit que hi ha un grup feixista, té la paraula per un minut", ha conclòs entre els aplaudiments de la bancada independentista.

La resposta a les al·lusions

I Garriga, finalment, ha fet la seva rèplica: "La diputada Díaz ha dit que la interpel·lació del meu company era racista i ell no ha parlat de races en cap moment. Per tant, demano una rectificació a la diputada Díaz, perquè el meu partit no és feixista, és demòcrata. I el nostre partit condemna la violència contra les dones, els nens i els homes. I per suposat defensem els drets humans". Díaz no ha rectificat.  

 

Imatge principal: la presidenta del Parlament, Laura Borràs / Foto: ACN