Pablo Iglesias, exlíder de Podemos, ha evidenciat aquest diumenge la tensió existent entre la formació lila i Yolanda Díaz, vicepresidenta del govern espanyol i impulsora de la nova plataforma d'esquerra 'Sumar'. Iglesias, encara que sense mencionar el seu nom, s'ha dirigit a Díaz demanant "respecte" cap a Unidas Podemos, recordant que ells van actuar amb generositat i assegurant que "així" ho seguiran fent. En aquest sentit, ha destacat que va ser Podemos qui precisament "va apostar per una candidata que no era del partit" per a les eleccions generals, en referència a Díaz. Iglesias ha admès que Unidas Podemos ha de confluir amb Sumar, però ha exigit "respecte" cap al seu partit i que sigui reconegut com la formació "més important" de l'esquerra. El cofundador del partit, Juan Carlos Monedero, ha coincidit amb Iglesias, assegurant que Podemos ha de continuar sent la "nau d'abastament" de la "unió" d'esquerres. "Qui no respecti a Podemos, no pot entusiasmar aquells que es van il·lusionar amb el seu projecte", ha afegit en la seva intervenció durant la clausura del fòrum ideològic de la formació lila, 'Uni de Tardor de Podemos'. 

Podemos es prepara pel nou cicle electoral

Aquestes jornades de Unidas Podemos, amb una assistència de 1.200 persones, s'han celebrat a les portes d'un nou cicle electoral. Segons ha exposat l'exlíder del partit, alguns veuen aquests comicis com una "magnífica" oportunitat per a que tant els liles com IU tinguin un mal resultat. "El nivell d'ingenuïtat d'aquest plantejament és vergonyós. Qui es pensa que pot anar bé una candidatura d'esquerra si a Unidas Podemos li va malament a les municipals? Cal ser estúpid", ha afirmat Iglesias, que també ha apuntat que uns mals resultats deixarien "el camp de les esquerres obert per a una nova esquerra que no serà perseguida per les clavegueres". "No hi ha discurs més reaccionari que aquell que diu que el problema són els partits", ha afegit l'exvicepresident del govern espanyol, aclamat pel públic. 

Irene Montero assegura que l'objectiu del partit és mantenir-se al govern espanyol

La ministra d'Igualtat i número dos d'Unidas Podemos, Irene Montero, que també ha participat en l'acte organitzat al Teatre Coliseum de Madrid, ha assegurat que l'objectiu del partit és mantenir-se al govern espanyol després de les pròximes eleccions generals amb més força i "sense tantes dificultats" com tenen ara amb els seus socis. Montero ha advertit que el bipartidisme intentarà destruir Unidas Podemos i que per això és necessari aliar-se amb altres forces de l'esquerra. "Ser d'Unidas Podemos és ser la força política que transforma el país", ha subratllat. La ministra d'Igualtat també ha destacat que són "l'única formació que està complint amb rotunditat allò que diu". "Som la força política que diu la veritat, per molt incòmoda que sigui", ha afegit.