Vox i Ciutadans han exigit la dimissió o el cessament de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, després d'interpretar la seva interpretació d'aquest dimecres en la comissió d'Igualtat del Congrés, on va defensar l'educació afectivosexual dels adolescents. En el context de la llei de l'avortament, Montero va defensar que els menors siguin educats per saber identificar quan poder ser víctimes d'un abús. Membres del govern espanyol, com el líder de Vox, Santiago Abascal, i la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, han reclamat la seva dimissió. L'extrema dreta li ha donat la volta a la truita i l'han acusat de "fomentar la pederàstia". 

La manipulació s'ha basat en un vídeo editat i una frase descontextualitzada de la política de Podemos: "Els nens tenen dret a tenir relacions sexuals amb qui els hi doni la gana". Diversos mitjans vinculats a la ultradreta han intentat acusar a la política de reclamar relacions sexuals sense control per als nens i les nenes quan, en realitat, la ministra va dir: "Perquè tots els nens, nenes i nines d'aquest país tenen dret a conèixer el seu cos, a saber que cap adult pot tocar el seu cos si ells no volen i dret a estimar o tenir relacions sexuals amb qui els doni la gana, basades això sí, en el consentiment". 

 

Atac d'Abascal i Arrimadas 

El líder de Vox, Santiago Abascal ha carregat durament contra Montero i a través d'un tuit ha exigit el seu cessament i ha demanat "trèieu les vostres brutes mans dels nens". En la mateixa línia s'ha manifestat la líder de Cs, Inés Arrimadas que ha assegurat que "algú així no pot ser ministra del govern espanyol". 

Tuit Abascal contra Irene Montero
Piulada del líder de Vox, Santiago Abascal, carregant contra Irene Montero.
tuit Inés Arrimadas contra Irene Montero
Piulada de la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, contra Irene Montero

No han estat els únics. El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha assegurat que "avui demanem el cessament immediat i el tancament d'un ministeri que no ha fet més que mal als nens, les nenes i les dones a Espanya". A més, ha anunciat que el seu partit treballa "en la possibilitat d'emprendre accions legals davant el gran mal que es causa per part d'aquesta ministra al benestar dels nens i les nenes a Espanya". Per la banda taronja, Edmundo Bal també considera que "no és admissible" que "els nens petits poden presentar el seu consentiment per a mantenir relacions sexuals amb adults". "Li demanem a Irene Montero que dimiteixi, si us plau, i si no dimiteix Pedro Sánchez l'ha de cessar".

Campanya de l'extremadreta

La ministra d'Igualtat s'ha manifestat sobre aquestes acusacions per part de l'extrema dreta i ha assegurat que sent "molta vergonya" per la "campanya de l'extrema dreta" sobre les seves declaracions. A més, s'ha reafirmat en què els menors tenen dret a l'accés efectiu d'una educació sexual integral, perquè ara mateix accedeixen a la pornografia amb una mitjana de vuit anys. "Urgeix que assegurem l'educació sexual obligatòria perquè tots els nens aprenguin i tinguin eines per a identificar les violències sexuals que es puguin exercir contra ells i elles, i que perquè aprenguin a tenir eines i demanar ajuda per a tenir una vida lliure de violència", ha insistit la ministra. 

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, també va sortir a defensar la ministra. A través d'un tuit, Rufián va recordar la trajectòria de l'Església catòlica a Espanya i la seva implicació en l'encobriment d'abusos a menors.

tuit Rufian a favor de Montero
Piulada de Gabriel Rufián a favor d'Irene Montero