L'acte de final de campanya de Vox, celebrat a la plaça Artós de Barcelona, ha acabat amb una forta tensió entre els Mossos d'Esquadra i un grup d'antifeixistes que s'ha concentrat per tal d'impedir el míting del partit d'extrema dreta. 

 A les acaballes de l'acte, prop de 200 antifeixistes ha arribat als voltants de la plaça, coneguda com a punt de reunió de grups ultres, per importunar el míting de Vox. Davant d'aquesta possibilitat, diverses unitats de la Brimo dels Mossos, els han barrat el pas. Ha estat en aquest punt quan els manifestants han començat a llançar pedres, vidres i fins i tot pintura contra la línia policial, que no ha arribat a carregar, però sí que ha donat algun cop de porra. 

 El nombrós grup d'antifeixistes s'ha concentrat a la plaça Molina als volts de les set de la tarda per dirigir-se cap a la plaça Artós per intentar impedir l'acte de l'extrema dreta a Barcelona. Pel camí s'han pogut sentir crits antifeixistes i també en contra de Vox. A la pancarta que encapçalava de la marxa, s'hi podia llegir "Fora feixistes" i "no passaran".

Agressió ultra

Tot i que la tensió entre antifeixistes i la policia no ha anat a més, un cop ha acabat l'acte de Vox, un grup d'ultradreta que sortia del míting ha enganxat un dels antifeixistes pels voltants de la plaça i l'han agredit. Ràpidament, agents dels Mossos han anat a socorre'l.

Míting sense distància de seguretat

Mentre els antifeixistes intentaven impedir l'acte de l'extrema dreta, aquests han pogut desenvolupar el seu últim míting de la campanya de les eleccions d'aquest diumenge. El més destacat del míting no han estat els eslògans llençats pel cap de llista, Ignacio Garriga, o els de Santiago Abascal, sinó que la distància de seguretat ha desaparegut

Les més de 200 persones que han assistit al míting, s'ha amuntegat a la petita plaça del barri de Sarrià i els assistents han cantat al final de l'acte "voti, voti, voti, separata qui no voti" i han aconseguit fer saltar damunt l'escenari tots els líders del partit presents: Garriga, Abascal, Buxadé i Ortega Smith.

En el seu discurs Abascal, ha agraït l'esforç als seus seguidors i s'ha queixat que ha estat la campanya "més difícil" que ha fet mai un partit a Europa per les protestes diàries que han rebut. El candidat del partit, Ignacio Garriga, ha assegurat que a partir del 14-F les banderes espanyoles que omplien la plaça seran "a tots els ajuntaments i carrers".

Mobilitzacions contra Vox

Aquesta no és el primer acte contra la campanya de Vox a Catalunya. Al llarg de tota la campanya, diversos col·lectius d'arreu del país s'han mobilitzat per tal de boicotejar els mítings electorals. Com per exemple a Girona, on aquest divendres han rebut a la comitiva de l'extrema dreta, liderada per Javier Ortega Smith, amb La Faixa, la popular cançó de La Trinca i una cassolada. 

A Olot, aquest dimecres, l'acte de Vox va acabar amb corredisses i diversos llançaments, que van provocar que la policia acabés detenint una persona. Ara bé, també hi ha hagut accions més subtils contra l'extrema dreta, com un grup de veïns del barri de les Corts de Barcelona que va decidir fer una pancarta gegant per tal de tapar un espai publicitari de Vox.