L'ultra Marc Redondo -en blanc a la foto- podria acabar a la presó. La Fiscalia de Barcelona demana set anys i mig de presó per aquest ultra que el 17 d'octubre de 2019 va colpejar un agent de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra amb el pal d'una bandera a la plaça d'Artós, a Barcelona. L'acusen dels delictes d'atemptat contra agents de l'autoritat amb objecte perillós i també per desordres públics.

En plena setmana de protestes per la sentència contra els presos polítics, un grup d'extrema dreta espanyolista va convocar una manifestació en aquesta plaça del barri de Sarrià. S'hi van concentrar un total de 150 persones.

Va donar un cop a un agent dels Mossos, presumptament

Per protestar contra aquesta convocatòria, un grup de 400 persones encaputxades, vinculades a grups CDR i d'extrema esquerra, van aparèixer a la mateixa plaça. Els Mossos d'Esquadra, per evitar l'enfrontament entre les dues protestes, van establir una línia de separació.

En un moment donat, quan els membres d'extrema dreta van intentar trencar el perímetre policial per atacar el grup d'extrema esquerra, i sempre segons la versió de la Fiscalia i dels Mossos d'Esquadra, Marc Redondo,  va donar un cop amb un bastó de fusta contra un agent dels Mossos d'Esquadra. El component de la Brigada Mòbil dels Mossos no va resultar ferit, anava protegit amb material antiavalots.

Detingut a Premià de Mar, on viu

Després de ser identificat, va poder ser detingut a Premià de Mar, d'on és veí. El 19 d'octubre va ingressar a presó per ordre del jutge de guàrdia i va ser deixat en llibertat amb càrrecs, a l'espera de judici, el dia 4 de novembre.

El judici ja ha arribat -es farà a la secció 22 de l'Audiència de Barcelona aquest pròxim 3 de febrer a la una del migdia— i la Fiscalia creu que Redondo va cometre dos delictes quan va colpejar l'agent dels Mossos d'Esquadra: atemptat contra agents de l'autoritat amb un objecte perillós i també desordres públics. El ministeri públic demana set anys i mig de presó pels dos delictes.

Vinculat a una agressió a un independentista

Aquella mateixa nit, quan els dos grups finalment es van trobar, l'home que ara està acusat va participar també en l'agressió a un independentista a la cantonada dels carrers Balmes i Rosselló, també a Barcelona. El judici per aquesta agressió encara no s'ha celebrat.