Després que la televisió alemanya NDR, que emet per al nord del país, es mostrés colpida per les acusacions internes de manipulació que han aparegut a TVE, ara s'hi suma també la ZDF, la segona cadena de televisió pública del país, que aquest divendres va emetre una peça titulada "Censura a la televisió espanyola".

La notícia, de dos minuts, informa sobre la campanya engegada pels periodistes dels serveis informatius de TVE que han decidit vestir-se tots de negre per denunciar la manipulació. Es mostren imatges d'aquest divendres on es pot veure els presentadors, reporters i corresponsals vestits de dol.

La cadena pública alemanya entrevista els redactors Gabriel López i Alejandro Caballero, que confirmen i donen un testimoni de primera mà sobre la censura. També té veu al reportatge Carmen Sastre, cap d'informatius de la cadena. 

En concret, es parla de diversos casos de censura als informatius espanyols. Per una banda, s'explica als espectadors alemanys la polèmica per les males paraules de la secretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez Castro, contra els pensionistes en una protesta contra el govern espanyol. Per l'altra, es recorda que també es va prohibir informar de la comissió en què un inspector de la UDEF va afirmar que Mariano Rajoy va rebre diners de la presumpta caixa B del PP.