Veïns d'Alacant han rebut el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb una forta xiulada i crits en la seva visita a la ciutat. El president ha anat a Alacant per donar suport al nou alcalde de la ciutat, Luis Barcala, que va accedir al càrrec fa encara no dues setmanes. 

En arribar al consistori amb el cotxe oficial, el president espanyol va rebre una forta xiulada per part d'un grup de pensionistes convocats pels sindicats CCOO PV, UGT FeSP Serveis Publicos i SPPLB i la 'Assemblea de Jubilats i ciutadans del carrer'.

Mentre el president entrava enmig de la pitada, la secretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro,  va ser sorpresa comentant a un company: "Quines ganes de fer-los una botifarra de collons i dir-los: 'Doncs us foteu'". La cap de comunicació de Rajoy ho deia amb un somriure constant als llavis i amb un to de veu més alt a causa de la xiulada eixordadora, cosa que ha permès que una usuària de Twitter ho gravés i ho difongués a la xarxa social.

La xiulada s'ha produït quan el president espanyol ha arribat a l'ajuntament i ha saludat l'exministre José Manuel García Margallo i altres dirigents del partit, com el mateix alcalde. 

Aquest no ha estat l'únic moment peculiar de la visita de Rajoy al País Valencià; quan adreçava unes paraules a la militància del partit, Rajoy s'ha quedat en blanc: “Querido alcalde de Alicante, que así se llama”, ha dit en no recordar el nom del batlle, Luís Barcala.