La televisió alemanya NDR, que emet per al Nord del país, s'ha mostrat colpida per les protestes i crítiques internes que han aparegut a TVE, amb acusacions de manipulació. En un reportatge sobre aquesta situació, NDR recorda que si un divendres sintonitzen la televisió espanyola "hi veuran molts periodistes vestits de negre, en protesta contra la seva mateixa emissora".

"Les protestes s'han anat estenent durant setmanes. Des del punt de vista del comitè editorial és tot un èxit. Des de fa mesos, el comitè de control intern criticava l'ens públic de radiodifusió i presentava exemples de "mals comportaments", exemples que al seu entendre provaven casos de "censura" i "manipulació"", assenyala.

Descriu el cas de TVE a València. "Els editors fa poc volien mostrar un vídeo al programa autonòmic on la secretària d'Estat de comunicació feia comentaris molt despectius contra uns jubilats que es manifestaven. El vídeo donava mala imatge als conservadors. I suposadament, a petició de la seu central de Madrid, el director regional de València va prohibir als periodistes mostrar el vídeo. Pocs dies després, un editor i el cap d'informació de l'estudi de València van dimitir en senyal de protesta. "Ens van censurar", ha dit a Twitter Ricardo Pomares, el reporter que tenia a càrrec el tema", assenyala NDR.

Segons la televisió alemanya, a diferència del servei públic de radiodifusió alemany, RTVE no es financia mitjançant contribucions pròpies, sinó majoritàriament de forma directa a través dels impostos. "Això dona al govern espanyol influència sobre el canal perquè pot retallar-ne el pressupost en qualsevol moment. El director també és escollit directament pel Congrés i, des del 2014, José Antonio Sánchez, pròxim als conservadors, ocupa la presidència executiva de RTVE", indica.