El productor audiovisual Tatxo Benet ha desballestat un dels pilars del relat unionista amb un tuit aquest dissabte. Contestant les crítiques que sovint rep el president de la Generalitat, Quim Torra, acusant-lo de "governar per a l'independentisme", Benet s'ha fixat en el president espanyol, Pedro Sánchez.

"Tanta matraca amb què si el president Torra només governa per la meitat de Catalunya i el president Sánchez, a banda de les institucions, només es reuneix amb organitzacions obertament unionistes", ha etzibat en referència a les reunions que Sánchez va mantenir el passat dijous​ amb Barcelona Global, CCOO, la UGT, Pimec i Foment.

"L'opinió de, per exemple, la Cambra de Barcelona i Joan Canadell no li interessa?", s'ha preguntat. Sánchez no va reunir-se amb la principal entitat econòmica de la capital catalana, que està liderada per Eines de País, una candidatura impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Benet també ha carregat contra l'acord al qual van arribar Sánchez i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de fer Barcelona "cocapital cultural i científica d'Espanya". "A Catalunya hi ha gent que quan li parles de Barcelona com a capital d’un estat, se li posen els pèls de punta", ha comentat.

"En canvi, es desfan emocionats quan els diuen que serà cocapital d’un altre estat. Però ni tan sols cocapital política, sinó només 'cultural i científica'", ha afegit. "Suposo que, a partir d’ara, els nens de les escoles de tota Espanya quan estudiïn allò d'Espanya, capital?' respondran a l’uníson: 'España capital Madrid y cocapitales culturales y científicas Madrid y Barcelona", s'ha burlat.