Aquest dilluns Tarragona ha entrat a la fase 1 del pla de desconfinament pel coronavirus. L'ambient ja es notava diferent des de primera hora del matí. Gent al carrer i gent a les terrasses. Fins i tot, era difícil trobar lloc en algun dels bars o cafeteries de la ciutat.

Precisament per això, l'Ajuntament de Tarragona ha llançat un crit d'alerta i ha recordat que és important guardar les distàncies de seguretat a les terrasses. 

tarragona fase 1 el nacional anna solé

Plaça Mossèn Cinto Verdaguer de Tarragona / A.S.S.

Tot i que subratllen que la majoria de terrasses van complir les normes en alguns locals s'hi veien petites aglomeracions de gent. "En alguns establiments, això (les normes sobre les distàncies) no s'ha complert", detalla el regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño (ERC) a Efe.

Així, ha assegurat que es faran els "requeriments necessaris" per tal de corregir-ho. El regidor hauria donat ja instruccions "a Protecció Civil i Guàrdia Urbana per fer complir aquestes normes".

tarragona fase 1 el nacional anna solé

Plaça de la Font / A.S.S.

Una seixantena d'establiments dels 470 amb permís per posar terrassa haurien demanat ampliar l'àrea per habilitar les taules. De fet, alguns locals explicaven aquest dilluns a ElNacional.cat que el consistori havia posat facilitats a bars i restaurants per ampliar els espais i així garantir les distàncies de seguretat adequades. 

Aquest dilluns, les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran són les úniques que han canviat la fase 0 per la 1.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram