El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Joan Tardà, ha reclamat al secretari d'organització de Podemos, Pablo Echenique, que demani perdó per tractar de "ridiculitzar" el referèndum de l'1 d'octubre. Echenique va comparar aquest dilluns les urnes amb cajitas. "Entenc que algunes persones feixistoides parlin de cajitas, però que ho faci Echenique...", ha comentat.

En declaracions als passadissos del Congrés de Diputats, Tardà s'ha mostrat "ofès" per les paraules d'Echenique, que aquest dilluns va dir que posar "cajitas sobre les taules" no només era un acte "molt legítim", sinó que a més a més té conseqüències de poca gravetat. Tardà ha considerat que amb aquesta comparació es pretén "ridiculitzar" la voluntat d'una "part molt important" del poble català.

"Entenem que ho faci el PP o Ciutadans, però que això ho faci una persona tan important dins de Podemos és francament trist i, a més, ofèn molt", ha lamentat Tardà, que creu que les paraules del secretari d'organització de Podemos "diuen molt poc d'ell" i "taca l'honor de milers de catalans que van votar Podemos".

Sobre la disposició d'Ada Colau de facilitar la celebració del referèndum, el diputat republicà s'ha mostrat "convençut" que finalment es trobaran en la crida a les urnes. "Del que es tracta no és d'independència sí o no, que també, sinó de democràcia sí o no", ha defensat.