La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha confirmat aquest dilluns que el Departament d'Igualtat està fent acompanyament psicològic a algunes dones que els han demanat assistència arran del cas de l'exvicepresident de Junts Francesc de Dalmases, tot i que no n'ha donat més detalls per mantenir-ne la privacitat. En entrevistes al Cafè d'idees de TVE i Ràdio 4, Verge ha assenyalat que aquestes situacions que pateixen diputades i periodistes, també abans de l'afer Dalmases, i que busquen coartar el desenvolupament de la seva feina "generen angoixa i s'han de tractar". La consellera també ha volgut mostrar de forma explícita el suport a la ministra d'Igualtat, Irene Montero, arran de les crítiques que està rebent per la llei del 'només sí és sí': "El que està patint és violència política".

Igualtat acompanya les dones afectades pel cas Dalmases

La consellera Tània Verge fa dies que va anunciar que posava a disposició de les dones que estaven alçant la veu per situacions d'intimidació i maltractaments arran del cas Dalmases la xarxa de recursos d'acompanyament del departament. En declaracions a la premsa aquest dilluns i després d'afirmar que algunes dones s'han posat en contacte amb el Departament per rebre assistència psicològica, la titular de Feminismes i Igualtat ha opinat que en la política catalana "poden ocórrer pràctiques masclistes i d'assetjament com en altres àmbits" però que la política ha de ser "exemplar". Sobre el mundial de Qatar, ha afirmat que cal ser "molt autocrítics" amb un esdeveniment en un país en què es vulneren els drets de les dones, de les persones LGTBI i de les migrades, i també amb la FIFA per escollir estats amb aquests règims. La consellera ha lamentat que figures que són "referents" en alguns valors, com els entrenadors Josep Guardiola o Xavi Hernández, després no siguin "coherents".

Verge defensa Montero per la llei del 'només sí és sí'

Sobre les crítiques per com s'ha fet la llei del 'només sí és sí', Verge ha lamentat que s'estiguin dirigint directament en la persona d'Irene Montero com si ella hagués redactat la norma sense passar per cap tramitació. Per a la consellera, l'"assetjament" que està rebent la ministra té a veure amb el fet que estigui fent polítiques públiques feministes des de les institucions per "sacsejar l'statu quo". La consellera d'Igualtat coincideix que la interpretació d'aquesta llei que estan fent alguns jutges per determinar eventuals rebaixes de penes "no té en compte tota la jurisprudència". També creu que "fa falta més formació en temes de gènere per als jutges, fiscals i torns d'ofici".