Es va limitar a compartir la notícia que l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz había estat hospitalitzat per un infart amb l'expressió "mare meva" i va rebre amenaces contra els fills. L'analista política Beatriz Talegón va rebre ahir al vespre una amenaça per Twitter després de fer aquest comentari per part del suposat membre de la policia espanyola i de Jusapol Ramón Prieto. Es tracta del sindicat convocant de la manifestació per a l'equiparació salarial de la policia espanyola amb els Mossos i l'Ertzaintza que es va celebrar ahir a Barcelona.

El suposat agent de la policia espanyola li deixava anar que "fer comentaris o tertúlia de la mort d'altres persones i de la malaltia en aquest cas de l'exministre és fastigós per part teva". El pitjor, però, arriba al final del tuit quan diu que "el karma és per a tots" i l'amenaça recordant-li que dir això "és arriscat tenint fills".

Aquest matí, Talegón ha escrit un tuit a la policia espanyola fent-li saber que "no sé com interpretar-ho", però posant de relleu que "hi ha qui ho veu com una amenaça" i assegurant que "em costa pensar que un policia pugui fer això".

El suposat policia li ha respost dient que "jo només faig ús de la llibertat d'expressió", subratllant que el seu escrit no és cap amenaça de mort i provant de justificar que ell només ho deia per prevenir-la perquè, sempre segons les seves paraules, "és arriscat" dir això tenint família.

Però Talegón no s'ha fet enrere i, després d'anunciar que posava aquesta qüestió en mans del seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, ha fet saber a Prieto que li haurà d'explicar tots els seus arguments a un jutge.

Es dona el cas que, abans que Talegón hagi anunciat aquest matí que posarà la qüestió en mans del seu advocat, ahir a la nit i després de fer aquest comentari a l'advocada i analista política, el policia espanyol va fer un altre comentari com si el que havia deixat anar dues hores abans no fos greu i va fer-li saber —no s'aprecia si amb ironia o no— com n'és de "guapa".

A banda d'això, els comentaris d'aquest agent no destaquen pel respecte, sinó tot el contrari. Després que també ahir el diputat republicà al Congrés Gabriel Rufián recordés que la policia espanyola es manifestava a Barcelona per aconseguir una equiparació salarial amb els Mossos, mentre qui regula els sous és Madrid, el policia va deixar-li anar que van venir a Barcelona "per veure si et veiem i saludar-te, ja que al teu amic Oriol no el podem [saludar] perquè està menjant hamburgueses a talegolandia".

Aquesta no és la primera vegada que Prieto prova de captar l'atenció de Talegón. Ja a la manifestació del matí li havia demanat ajuda "en una causa tan justa" com és, segons subratlla, l'equiparació entre tots els cossos policials de l'estat espanyol.

De fet, el policia es dedica pràcticament diariàment a respondre tuits a l'advocada, alguns amb un to més rebaixat, però la majoria enganxant-se amb ella per la qüestió política catalana.

El pitjor, però, és que aquests tuits estan portant cua i, fins i tot, la tinent d'alcalde socialista de l'Ajuntament de Lorquí (Múrcia), Carmen Baños, s'ha rigut de Talegón quan ha instat Prieto a explicar-ho tot a un jutge.

La socialista murciana ha criticat la també col·laboradora d'El Nacional i l'ha titllat de "sentacátedras" i "protas".