Milers d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil arribats de tot Espanya es manifesten avui a Barcelona per exigir l'equiparació salarial amb els Mossos i l'Ertzaintza, en una protesta en la qual compten amb el suport del líder de Ciutadans, Albert Rivera, i del PP català, Xavier García Albiol.

Manifestació policia espanyola salaris Sergi Alcàzar

La marxa, en la qual els agents han anat sense uniforme, ha estat convocada per la Fundació Jusapol, que és crítica amb la proposta plantejada pel govern espanyol per avançar en l'equiparació salarial, perquè considera que aquesta promesa té molta lletra petita i clàusules abusives que podrien comportar una pèrdua de drets laborals.

Manifestació policia espanyola Sergi Alcàzar

La protesta s'ha iniciat a la plaça d'Urquinaona de Barcelona i ha començat a baixar per Via Laietana, encapçalada per una pancarta amb el lema "Equiparació ja. Justícia salarial", amb els agents i els seus familiars portant banderes espanyoles i de les autonomies, i també de catalanes.

Després ha arribat fins al passeig de Picasso.

Han acabat fent un pilar de tres mentre mostraven la senyera i la bandera espanyola alhora.

Inactivitat sindical

En declaracions als periodistes, el president de la Fundació Jusapol, Natán Espinosa, ha assegurat que, després de la manifestació d'avui, el 3 de febrer vinent sortiran al carrer a Sevilla per iniciar un període de dos mesos portant la seva reivindicació a les principals ciutats espanyoles.

Segons Espinosa, la proposta que ha plantejat el govern espanyol, que ha promès impulsar una partida pressupostària de fins a 1.500 milions d'euros en tres anys, conté "molta lletra petita i clàusules abusives", per la qual cosa exigeixen una plena equiparació salarial sense perdre drets laborals adquirits, com dies d'assumptes propis i la possibilitat d'allotjar-se en cases caserna.

Jusapol, que va néixer a causa de la "inactivitat" dels sindicats a l'hora d'aconseguir l'equiparació, segons Espinosa, també ha impulsat una moció per demanar aquesta mesura al Parlament Europeu i té previst lliurar al Congrés a finals de gener més de mig milió de firmes per impulsar una iniciativa legislativa popular (ILP) per iniciar la tramitació d'una llei que reguli aquesta reivindicació.