El màster de Cristina Cifuentes deixa una altra víctima pel camí. El rector de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC), Javier Ramos, ha decidit suspendre de les seves funcions Enrique Álvarez Conde, director de l'Institut de Dret Públic, on la presidenta de la Comunitat de Madrid va cursar el polèmic curs. La suspensió de Ramos se suma a la dimissió de la subdirectora de la mateixa institució, Laura Nuño, que va deixar el càrrec després de saber que la seva signatura era a les notes de Cifuentes. 

A banda de suspendre el director del màster, la universitat també ha obert un expedient a Amalia Calonge, la funcionària que va canviar les notes de la presidenta.

El rector de la universitat ha comunicat la decisió al Consell de Govern de la URJC, on també ha dit que no es descarta retirar el títol del màster a la presidenta de la Comunitat de Madrid en cas que una sentència ferma reconegui "irregularitats".

Segons recull un comunicat emès pel centre universitari, que explica el contingut de la reunió del consell, el rector ha explicat que, "davant dels indicis de la comissió d'un delicte de falsficiació de document públic tipificat als articles 390 i següents del Codi Penal", ha acordat suspendre el procediment d'informació reservada i traslladar tota la documentació recopilada a la fiscalia". 

En aquesta mateixa reunió, el rector ha avançat l'inici d'una sèrie d'auditories a tots els centres i instituts de la universitat per examinar les activitats que s'hi fan. L'objectiu és verificar que tots els processos de gestió acadèmica segueixin la legalitat vigent i l'ètica professional.

Álvarez Conde va estar al capdavant de l'Institut Nacional de l'Administració Pública quan Mariano Rajoy era ministre d'Administracions Públiques, entre els anys 1991 i 1996, i ha estat lletrat del Consell General del Poder Judicial. És catedràtic de dret constitucional a la Universitat Rey Juan Carlos des del 1999. 

Álvarez Conde sempre ha mantingut la versió que el rector de la URJC, Javier Ramos, el va pressionar per "reconstruir" l'acta que demostrava que la presidenta de la Comunitat de Madrid havia defensat el treball de final de màster.

Aquesta setmana una de les professores involucrades en el cas del mastergate va declarar davant la policia que Enrique Álvarez Conde la va pressionar perquè participés en la falsificació de les proves. Álvarez l'hauria amenaçat de frustrar la seva carrera com a docent.