Una de les tres professores que ha declarat aquest dimarts davant la Policia espanyola per les irregularitats en el màster a Cristina Cifuentes ha assegurat que el director de l'Institut de Dret Públic (IDP) de la Universidad Rey Juan Carlos, Enrique Álvarez Conde, la va pressionar perquè participés en la falsificació de les proves, segons ha avançat eldiario.es.

Álvarez hauria fins i tot amenaçat la professora de frustrar la seva carrera com a docent, informa el mitjà citant fonts coneixedores de la declaració. La mateixa professora assegura que té gravades les amenaces, tot i que, per ara, no les ha lliurat a la Policia. 

A dia d'avui, ja han declarat o ho faran properament dues professores, Alicia López de los Mozos i Clara Souto, a les quals s'hauria falsificat la signatura que figura en l'acta de l'examen de Cifuentes. Una tercera professora, Cecilia Rosado, hauria estat l'encarregada de crear la "reconstrucció" de l'acta de Cifuentes, segons va dir Álvarez Conde, que va ser qui la va ordenar.