El pèrit forense del Jutjat d'Instrucció 51 de Madrid sosté que si la manifestació feminista del 8-M a Madrid no s'hagués fet, "s'hauria evitat una amplia difusió del coronavirus".

L'informe del pèrit el va sol·licitar la jutge Carmen Rodríguez Mendel, la magistrada que investiga el delegat del govern espanyol a la Comunitat de Madrid, José Manuel Franco, per un presumpte delicte de prevaricació per haver permès la manifestació, segons publica El Español.

El cas es va iniciar per una denuncia d'un particular i també investiga un possible delicte de lesions per imprudència, fet que descarta el metge forense.

Tot i això, l'informe si que recorda que organismes com la OMS i el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties "havien advertit, abans de les manifestacions, sobre el risc per a la salut de les persones que comportava el coronavirus".

El pèrit també apunta que el 8 de maig ja es sabia com es propagava el virus; per l'aire. És per això que ja aleshores els organismes internacionals recomanaven el "distanciament social". El citat mitjà matisa que el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties ja alertava el 2 de març que era necessari el distanciament.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram