L'expresidenta de la Junta d'Andalusia Susana Díaz ha sortit en defensa de l'expresident Felipe González després de la informació que la CIA que el relacionava amb el grup terrorista GAL, i ha menystingut el secretari general del PSE-PSOE, Eneko Andueza, que ahir va qüestionar frontalment l'exlíder socialista.

"Algú pot qüestionar a Felipe González el que ha estat?", s'ha preguntat Susana Díaz, sense la més mínima autocrítica pel terrorisme d'estat. 

Díaz no ha dubtat a menysprear la crítica d'Andueza, i l'ha relativitzada tant com ha pogut. "No portem a categoria l'opinió d'un militant. Hi ha vegades que es coincideix i a vegades no. El PSOE és plural", ha deixat anar.

"Que jo m'estimo Felipe [González] una barbaritat tothom ho sap, i a vegades hi coincidia i altres no. Però algú li pot qüestionar a Felipe {González] el que ha estat? Doncs no", ha subratllat.

El secretari general del PSE-EE de Guipúscoa va afirmar ahir que el PSOE ha de dir "ja n'hi ha prou" a González i va manifestar que si queden responsabilitats per depurar en el seu partit pels GAL, "que es paguin".

Andueza va expressar la més "contundent condemna" pels crims dels GAL, es va desmarcar del suport que va donar a González la portaveu de PSOE, Adriana Lastra, i també del menysteniment de la notícia de la CIA que va fer la portaveu del PSC, Eva Granados. Va assegurar que entén la "lleialtat" d'una altra manera i va indicar que l'expresident darrerament "no ha estat lleial ni amb el PSOE ni amb el govern".