La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha defensat aquest dimarts la figura de l’expresident del govern espanyol Felipe González, a que documents desclassificats de la CIA apunten com el ‘senyor X’ dels GAL. En roda de premsa al Congrés, Lastra ha afirmat que González “és el president que va modernitzar aquest país, ha estat secretari general del PSPE i té tot el suport del PSOE i d’ella mateixa”. “No som de revisar coses que ja estan jutjades i sentenciades”, ha afirmat. 

Lastra també ha justificat aquest dimarts que el PSOE hagi votat de la mà del PP i Vox per rebutjar les dues iniciatives per a la creació d’una comissió d’investigació sobre el rei emèrit, Joan Carles de Borbó. 

Ho ha fet recordant que existeix un informe dels lletrats que diu que no es pot investigar Joan Carles de Borbó i “en tot cas les Corts a qui controlen és al govern”. “Tots vostès saben que sempre hem fet referència a l’informe dels lletrats, que no dista en res al que ja van dir fa quatre mesos”, ha assenyalat.

En aquest marc, Lastra ha restat importància a la petició de Bildu per retirar els retrats de Joan Carles de Borbó del Congrés. “No correspon a aquesta portaveu decidir quins retrats es posen o es treuen”, ha dit.