El Departament d'Interior, i de fet tot el Govern, tindran una presència més aviat discreta en el judici que comença aquest dilluns al major Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l'ex secretari general d'Interior Cèsar Puig i l'ex director general de la policia, Pere Soler.

Tot i que el conseller tenia previst anar-hi, la convocatòria del ple del Parlament li ho farà impossible. Però dilluns a primera hora Miquel Buch expressarà el seu suport al que va ser l'equip de confiança polític de Quim Forn i els responsables tècnics del cos amb un tuit a primera hora del matí.

La presència del Departament durant el judici serà discreta però hi serà, segons han explicat fonts del Departament a El Nacional.

Es preveu que el dia de la declaració del major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana hi assisteixi el comissari en cap Eduard Sallent. Brauli Duart, actual secretari general d'Interior, assistirà a la declaració de Cèsar Puig, el seu predecessor; i el director general de la policia, Pere Ferrer, estarà present durant la compareixença de Pere Soler.

La consigna del mateix Departament d'Interior és la prudència i no marcar més políticament un judici que té com a principals acusats el màxim responsable tècnic del cos dels Mossos d'Esquadra.

D'aquesta manera, les imatges del judici que vam veure al Tribunal Suprem amb part de l'executiu de Carles Puigdemont al banc dels acusats, i part del govern actual entre el públic, no es repetiran. Es tracta d'una decisió consensuada amb les defenses que pretén no perjudicar l'estratègia dels advocats i treure l'etiqueta dels Mossos d'Esquadra d'aliats polítics del Govern.

Fonts d'Interior remarquen que el suport és total a la vegada que prudent i amb l'objectiu de no causar cap conseqüència negativa als Mossos. El suport de bona part del Govern arribarà, també, via Twitter i anirà destinat als quatre acusats.

Trapero, Puig i Soler estan acusats d'un delicte de rebel·lió i s'enfronten a 11 anys de presó. La petició de la fiscalia per Teresa Laplana és de 4 anys.