El diari alemany Süddeutsche, de Munic, ha manifestat que el president espanyol, Pedro Sánchez, té una doble estratègia que busca frenar l'independentisme. "Amb els seus indults, Sánchez espera pacificar el conflicte amb Catalunya a mitjà termini. D'una banda, trauria als defensors de l'independentisme més radical un argument contra els seus atacs habituals contra l'estat espanyol, i per altra banda, vol enviar un missatge de diàleg als més moderats, que ara representa el president autonòmic a Barcelona", assenyala.

La manifestació

L'article titulat "Ja n'hi ha prou" relata com els manifestants de la plaça Colón han sortit al carrer per expressar el seu malestar pel fet que el president socialista espanyol planegi indultar els líders independentistes. Els opositors a Sánchez veuen els indults com una "traïció al poble espanyol". El rotatiu alemany destaca càntics a la manifestació en contra del president de Catalunya a l'exili, Carles Puigdemont; "Puigdemont a presó".

També detalla com els manifestants espanyolistes preguen al rei que no signi els indults i així no es tramitin: "majestat, no signeu".

Més manifestants que els previstos

Süddeutsche assegura que la manifestació ha tingut més concentrats del que s'esperava, i que Sánchez tampoc preveia aquesta afluència. El diari alemany finalment es mostra un punt escèptic amb el president socialista, dient irònicament que ell és l'únic que vol els indults, ja que l'independentisme vol l'amnistia i l'espanyolisme reclama que mantingui la condemna.

"Són els que s'estan carregant la convivència"

La manifestació contra els indults ha aconseguit reunir 25.000 persones a la plaça Colón de Madrid, segons la Delegació del Govern espanyol. La plataforma cívica Unión 78, liderada per Rosa Díez, exlíderessa i fundadora d'UPyD, ha aconseguit emplenar l'espai, malgrat que la convocatòria s'ha quedat enrere respecte a les 45.000 persones que l'unionisme va aplegar el 2019. Un equip de ElNacional.cat s'ha desplaçat fins allà per tal de poder parlar amb les persones concentrades. 

Un dels lemes més corejats avui a Colón ha estat "Sánchez dimisión". Els manifestants carreguen contra el president de l'executiu espanyol per haver obert la porta als indults. "Han donat un cop d'Estat, ens han donat un disgust increïble a tots els espanyols", explica una de les participants. "Estic contra aquesta gentussa que està destruint la convivència nacional, l'economia, a l'obrer, que només beneficia a la xusma que ve sense papers", assegurava un altre. Unes acusacions, però, que el cas d'aquest manifestant no només van contra el líder del PSOE, sinó també del "traïdor de Casado"

Imatge principal: Pedro Sánchez. - Europa Press