Carles Puigdemont ha fet servir Twitter per reflexionar sobre la manifestació contra els indults als presos polítics que se celebrarà avui a Madrid. El president a l'exili ha fet servir paraules d'Andreu Nin per "explicar" la concentració que ha de tenir lloc a la plaça Colón aquest migdia a les 12h.

Concretament, Nin defineix la unitat espanyola com "artificiosa i despòtica, fonamentada en la dominació dels elements semifeudals". Un fet que, segons argumenta, fa que siguin els "elements més reaccionaris del país" qui s'han aixecat contra "les aspiracions nacionals de Catalunya”.

"En la història d’Espanya hi ha molts episodis que expliquen la plaça Colón de Madrid d’avui. Entre els textos d’Andreu Nin sobre la qüestió nacional catalana hi ha una sentència que ho resumeix. És de l’any 1932: “La unitat espanyola ha estat una unitat artificiosa i despòtica, fonamentada en la dominació dels elements semifeudals, els terratinents i l’Església. Això implica fonamentalment el fet que siguin precisament els elements més reaccionaris del país els que hagin aixecat la croada contra les aspiracions nacionals de Catalunya”. (Comunismo, 1932)", ha escrit Puigdemont a Twitter.

TUIT Puigdemont

Reaccions als indults

La manifestació d'aquest migdia està convocada per la plataforma Unión 78, liderada per la fundadora d'UPyD Rosa Díez. A Barcelona ja es va celebrar una primera manifestació contra els indults el passat divendres convocada per Ciutadans i amb el suport del PP, la qual va ser un rotund fracàs amb només 200 assistents. Avui el Partit Popular recollirà firmes de manera presencial contra la mesura a Barcelona.

No són les úniques reaccions contra els indults que s'han produït els darrers dies. Els parlaments de Castella i Lleó i Andalusia han votat proposicions contra el perdó als presos polítics. Són els primers parlaments regionals que adopten mesures d'aquest tipus contra els indults. També hi haurà tres manifestacions a les tres províncies del País Valencià convocades per la branca local dels populars contra els indults.

 

 

Imatge principal, Carles Puigdemont / EFE