Pablo Casado ha evitat parlar a la plaça de Colón, on se celebra la manifestació contra els indults. El líder popular, a les portes de la seu del partit al carrer Gènova, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "coherència", "dignitat" i "respecte a la unitat nacional i la Constitució".

En una declaració abans de l'inici de la manifestació convocada a Madrid per Unión 78, Casado ha afirmat que "la concòrdia no es fa mai contra la llei" ni contra les decisions "d'una justícia democràtica i lliure". El president dels populars ha instat Sánchez  demanat que no vengui la sobirania nacional, la unitat i la igualtat per un "grapat de vots" amb l'objectiu de seguir a la Moncloa. "Amb llibertat i sense ira, per Espanya, la Constitució i la justícia, Espanya sí, indults no", ha conclòs.

El president popular ha demanat a Sánchez que miri a la cara dels espanyols i els expliqui per què els vol robar "una part de la nació" i justifiqui el motiu pel qual alguns espanyols tenen drets i obligacions diferents d'altres. "Li preguntem per què negocia en una presó amb delinqüents allò que tots vam votar fa 40 anys en una transició exemplar", ha reblat.

Escridassat

A l'inici de les seves declaracions un grup de persones ha increpat Pablo Casado amb crits d'"ens has abandonat" i fins i tot mostrant una pancarta que deia "El PP va deixar que s'escapolís Puigdemont", encara que les veus han estat fetes callar amb aplaudiments de la resta dels assistents, que han corejat "president, president" al líder del PP.

Per la seva banda, José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid, ha reclamat els valors que han fet gran Espanya, com la Constitució, i demana a Sánchez prendre nota d'un acte de "dignitat, justícia i valors constitucionals". Per Martínez-Almeida, el cap de l'executiu espanyol els indultarà, però els espanyols "no l'indultaran a ell".

 

Imatge principal, Pablo Casado a les portes de la seu del PP / Efe