Les reaccions a la més que possible retirada de la candidatura als Jocs d'Hivern 2030 per part del Comitè Olímpic Espanyol s'estan reproduint durant la jornada d'aquest dilluns. El PSC ha sortit en defensa del COE i ha assegurat que és difícil posar d'acord Catalunya i Aragó, mentre que ERC i Junts han acusat els socialistes de cedir als xantatges del president aragonès Javier Lambán. Més enllà d'aquests retrets, hi ha qui celebra rotundament la retirada del projecte: la plataforma Stop JJOO, que encapçala des dels territoris del Pirineu l'oposició a aquest projecte. 

A través de les xarxes socials la plataforma ha valorat l'anunci amb una resposta clara: "Hem guanyat". Això no obstant, han matisat que tot i la caiguda del projecte, volen resoldre "incògnites" com la quantitat de diners públics que "s'han llençat a la paperera" per mirar d'impulsar la candidatura; en què invertirà al Pirineu el Govern el pressupost dels JJOO i què es farà amb els diners de les partides públiques. La plataforma ha anunciat que seguiran organitzats perquè no volen uns Jocs ni al 2030, ni al 2034 ni al 2038. L'objectiu, diuen, és aturar tots els macroprojectes i aconseguir inversions pel territori i un altre model econòmic i territorial de país.

També a través de les xarxes socials, el portaveu de la Plataforma, Bernat Lavaquiol ha destacat la quantitat d'assemblees, xerrades, mercats, debats, talls de carretera i mobilitzacions que s'han fet en els darrers mesos contra el projecte de candidatura olímpica. Un dels més destacats va ser el 15 de maig, quan milers de persones van recórrer els carrers de Puigcerdà en una manifestació contra els Jocs. La Plataforma, també ha rebut el suport d'esportistes reconeguts com el corredor de muntanya Kilian Jornet i l'alpinista Araceli Segarra.

Ha estat aquest dilluns al matí quan s'ha conegut que Catalunya no acollirà els Jocs Olímpics d'Hivern perquè no hi haurà candidatura, una decisió que el COE confirmarà amb tota probabilitat dimarts a la tarda en una compareixença. El COE havia volgut treballar en tot moment per una candidatura conjunta entre Catalunya i l'Aragó, però aquesta no ha estat finalment possible arran de les constants queixes del president aragonès, Javier Lambán, que ha assegurat que es tractava d'una candidatura política per complaure a Catalunya i no basada en criteris tècnics. En algun moment, Lambán va arribar a demanar la dimissió d'Alejandro Blanco, que fins i tot en aquestes circumstàncies ha apostat per negociar amb l'Aragó, encara que en algun moment el COE, el president de l'organisme, fart de l'actitud del president de l'Aragó, ja va obrir la porta a triar entre els dos territoris en candidatures separades.