Enmig dels últims esdeveniments de la candidatura dels Jocs d'Hivern 2030, el president del COE s'ha convertit, a desgrat seu, en un dels protagonistes de les negociacions, després que el president de l'Aragó. Javier Lambán, hagi demanat la seva dimissió per "deslleialtat" al projecte. Alejandro Blanco ha descartat aquesta opció de ple, ni tan sols la contempla, i ha rebutjat l'actitud del socialista davant la proposta tècnica, dinamitant totes les negociacions: "Ha dit tantes coses, hi ha hagut tants canvis. He passat a ser el millor del món al pitjor. Estem parlant d'una cosa molt senzilla, preparar una candidatura olímpica, i s'ha convertit en una tempesta política", ha lamentat Blanco. Amb tot, però, ha insistit, com ha anat fent en els últims dies, que la seva intenció és seguir treballant en una candidatura conjunta dels dos territoris, segons ha confirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio.  

 

En aquest sentit, tot i la desastrosa actitud del president de l'Aragó, Blanco ha avançat que té "previst continuar amb les reunions, primer de tot convocarà la taula de la comissió, per veure si hi ha un acord definitiu", ja que la seva missió és "presentar la millor candidatura, la més creïble i la més sostenible. Davant la possibilitat que això no passi, tenint en compte les últimes declaracions de Lambán, s'ha mostrat obert a donar suport a una candidatura en solitari d'un dels territoris dels Pirineus. "El COE escoltarà aquells que vulguin presentar la seva candidatura i tinc el suport del govern espanyol", ha manifestat Blanco, recordant les declaracions de la ministra Isabel Rodríguez, portaveu de l'Executiu i també de Miquel Iceta, titular de Cultura i Esports.

Prioritat a Catalunya? 

En la mateixa línia, Blanco ha volgut remarcar que la decisió s'ha de basar i s'ha basat en criteris tècnics, i no polítics, com l'acusa Lambán "Què s'ha prioritzat Catalunya? Els nombres diuen el contrari. Però per mi el més important és que les xifres surten d'un acord tècnic en què Catalunya va fer una proposta generosa per l'Aragó", ha recordat, tot destacant que el repartiment de les proves, amb algunes petites modificacions, es coneix des del gener, i van ser els representants aragonesos qui van fer la proposta sobre les proves de neu, que es va aprovar sense més problemes. 

 

Per defensar-se davant les acusacions de Lambán, Blanco ha recordat que totes les reunions s'han gravat, tot i que creu que no és convenient que aquests enregistraments surtin a la llum. "Ningú pot dir una cosa quan tots els altres diuen el contrari. No em plantejo publicar-les però m'agradaria que tothom sabés la veritat". Finalment, sobre Lambán, ha assegurat que sempre havia mantingut una "relació extraordinària amb el socialista, "fins que ha deixat de parlar-me", recriminant-li que "les coses no funcionen així".