El diputat de Junts Joan Canadell ha sortit aquest diumenge a fer footing pel bosc d'Isòvol (Baixa Cerdanya) i s'ha endut una bona sorpresa que ha quedat immortalitzada a Twitter. I és que tal com ha explicat als seus seguidors de la xarxa social, en el transcurs del camí s'ha trobat amb una companya de feina, encara que no del mateix partit que ell: la socialista Alícia Romero. Una gran coincidència que en el seu dia de festa els dos hagin escollit el mateix recorregut per passejar. Per tal de retratar aquest moment, Canadell ha compartit amb una piulada una fotografia dels dos diputats sota el títol 'De vegades passejant et trobes qui menys t’esperes…'. Després, Romero ha respost al tuit amb el mateix sentiment i ha afegit dues emoticones. La diputada i portaveu del PSC és coneguda per ser una de les socialistes que més bona relació té amb els seus companys de feina independentistes

alicia romero psc joan canadell junts TUIT

Canadell i Romero

Així, els dos diputats, ell barceloní i ella del Maresme, s'han creuat per pura coincidència aquest migdia assolellat de diumenge en una ruta pel Riu Duran al municipi cerdà d'Isòvol. Tal com ha afegit Canadell en una altra piulada publicada més tard, ha arribat fins al Pont de Sanavastre. "Es coneix també com la Palanca d’All, ja que antigament els veïns construïren aquí un pas amb fustes. Actualment, forma part de rutes familiars pels boscos de ribera", ha explicat el diputat. També ha il·lustrat la seva ruta amb fotografies del camí i ha compartit el mapa del recorregut que ha seguit en la mateixa publicació a la xarxa social. 

Al vespre, Canadell ha respost així a l'allau de crítiques que ha rebut per la fotografia amb Romero.

TUIT canadell

"L'embat"

El diputat juntaire és conegut per parlar sense treves de l'actualitat política, sobretot a les xarxes socials. A finals de l'any passat, Canadell va compartir el que ell creu que és la solució per sortir del punt mort en el qual es troba l'independentisme: "l'embat" amb l'Estat. I ho va argumentar perquè ja ha quedat constatada la negativa dels socialistes a negociar l'autodeterminació. Al seu entendre, aquesta seria l'aposta per sortir de l'actual cul-de-sac. "Des de Madrid, els barons i ara el president del PSC… Tots asseguren que la taula de diàleg no serveix per a l’autodeterminació. Podem anar passant al pla B, la preparació de l’embat…", va indicar en un tuit. Canadell va adjuntar unes declaracions del primer secretari del PSC, Salvador Illa, en les quals aquest va assegurar que l'amnistia i l'autodeterminació que defensa el Govern de Pere Aragonès "no són el camí" ni són factibles, sinó que "són impracticables i generaran frustració" als qui les defensin. En una entrevista a Europa Press, Illa va negar que la majoria dels catalans apostin pel camí de l'amnistia i l'autodeterminació, i ha assegurat que el que vol la majoria és millorar l'autogovern de Catalunya en una línia autonòmica; avançar en un "finançament just", garantir la prosperitat i promoure polítiques públiques de seguretat des del respecte als Mossos d'Esquadra.