El mateix dia que la fiscalia d'Schleswig-Holstein demana l'extradició de Carles Puigdemont, l'Assemblea Nacional Catalana li ha organitzat un sopar de suport. Una cinquantena de persones va participar ahir al vespre en una trobada en la què hi van assistir la dona del president Marcela Topor, el vicepresident primer del Parlament Josep Costa, que aquest matí té previst visitar Puigdemont a al presó, i l'empresari i íntim amic del president, Josep Maria Matamala. El sopar l'havia organitzat l'ANC d'Hamburg a l'Hotel Prisma Best Western de Neumünster que, d'aquesta manera, va voler mostrar el seu suport al president i a la seva família "No esteu sols", proclamaven a través de Twitter.

A uns escassos cinc quilòmetres de l'hotel on es feia el sopar -uns deu minuts en cotxe- hi ha la presó de Neumünster on Carles Puigdemont continua detingut després que la Fiscalia d'Schleswig-Holstein hagi admès a tràmit la demanda d'extradició del jutge Llarena i hagi decretat que, mentre el Tribunal Superior no pren cap decisió, el president ha de continuar en presó preventiva per "risc de fuga".

L’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, espera que tant bon punt Puigdemont aconsegueixi una residència fixa a Alemanya, la justícia d'aquest país li concedeixi la llibertat provisional mentre es discuteix l'ordre d'extradició. 

Sobre la petició de retornar-lo a Espanya, el fiscal argumenta que els delictes dels quals s'acusa a Puigdemont, rebel·lió i malversació de fons públics, recollits al Codi Penal espanyol, tenen el seu equivalent en la via penal alemanya encara que no en una "redacció idèntica".