El president, Carles Puigdemont, no fugirà si la justícia alemanya el deixa en llibertat i l’obliga a quedar-se a Alemanya mentre duri el procés d’extradició. Ho va assegurar diumenge passat en una entrevista amb dos diputats del partit d’esquerres Die Linke, que han compartit l'àudio aquest dimarts al vespre. "Si la justícia alemanya em diu que puc sortir de la presó però he de quedar-me al país, m'hi quedaré, òbviament no m'escaparé", diu des de la presó de Neumünster.

En aquest sentit, Carles Puigdemont explica que, quan va ser detingut per les autoritats alemanyes, es dirigia cap a Bèlgica, país on està establert juntament amb els consellers Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret, per a lliurar-se a les autoritats belgues.

En l’entrevista, de mitja hora de durada, el president assenyala que el tracte a la presó és “extremadament correcte i professional”, encara que desmenteix les “informacions falses” que diuen que té accés a un ordinador o a un telèfon mòbil.

Per altra banda, Puigdemont denuncia que la seva causa no és “criminal”, sinó “política”, i rebutja el processament per rebel·lió. “Com és possible que a Europa el dret d’autodeterminació sigui protegit a Escòcia però també sigui un crim a Espanya?”, es pregunta. “Vam ser escollits per la gent. Quin és el problema de les autoritats espanyoles? Per què no comencen a fer política per a resoldre el conflicte polític?”, insisteix.

"No m'estic defensant a mi mateix, sinó que represento una institució molt antiga", defensa el líder de JxCat.