El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha afirmat aquest diumenge que a Catalunya "es donen les condicions objectives per a una gran derrota de l'independentisme" en les pròximes eleccions. En ser preguntat en una entrevista a Catalunya Ràdio per un resultat en què l'independentisme superés el 50%, Sánchez Costa ha respost que està "convençut" que no passarà.

Quant a una possible coalició entre PP i Cs, ha respost que els partits tenen prou experiència per saber el que suma i el que no, i que SCC rebutja ser "una espècie de guardians de la revolució, com l'ANC". Tot i així, demana que les opcions constitucionalistes "surtin amb esperit de victòria" per acabar  amb els deu anys de procés independentista, que ha qualificat de decadents.

També ha dit que SCC està en contra dels indults als presos polítics: "En aquests moments no es donen les condicions per concedir l'indult perquè venim d'una sentència molt recent i no hem vist cap expressió de penediment".

En paraules de Sánchez Costa, l'indult blanqueja i prepara un altre embat contra la democràcia espanyola, però si finalment es concedeixen, demana el Govern que no ho faci "amb una reforma vergonyosa del Codi Penal", amb referència a la modificació del delicte de sedició.

Porcontra l'expresident de l'entitat unionista Josep Ramon Bosch sí que s'ha mostrat partidari de l'indult i, de fet, va ser un dels impulsors de la petició presentada pel nou partit La Lliga Democrática, espai al qual ara pertany. Bosch considera que aquesta solució és legal, constitucional i pot ajudar a la distensió.