El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha celebrat per "històrica" la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix exhibir banderes no oficials en espais i edificis públics arran de la col·locació, el 2016, de la bandera independentista canària a l'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife.

Sánchez Costa ha explicat aquest dimecres que l'entitat posa en marxa "tota la maquinària i totes les territorials per identificar aquells ajuntaments de Catalunya i institucions que no compleixin els requisits establerts pel TS" per tal de "procedir judicialment i garantir que es respecta el principi de neutralitat i de legalitat, que és el principi de convivència".

"Hi ha totes les nostres sectorials identificant aquells ajuntaments que no compleixen amb la legalitat que emana del TS", ha afegit, ja que "imposen a tota la ciutadania banderes de part que no són de tots".

El president de l'entitat ha considerat clau per a la democràcia "no imposar des del poder ideologies ni opinions que no estiguin prèviament consensuades en el marc constitucional". "Per això és tan important que ens puguem sentir tots representats, tots còmodes, i això només passa quan es respecta la neutralitat institucional", ha argumentat.

Sánchez Costa ha recordat que Societat Civil Catalana havia presentat querelles i denúncies contra institucions públiques per haver col·locat estelades i altres símbols no oficials i s'ha congratulat pel fet que el Tribunal Suprem n'hagi recollit algunes resolucions que "han servit de base" per a la seva sentència. "Hem treballat molt per la neutralitat dels espais públics, les administracions i les institucions", ha afegit.