Societat Civil Catalana ha contractat una avioneta que recorre aquest divendres, Diada Nacional de Catalunya, la costa del Barcelonès i el Maresme cridant a aturar la "decadència" del procés independentista.

avioneta Societat Civil Catalana Diada 2020   ACN

L'avioneta de Societat Civil Catalana / ACN

El president de l'entitat, Fernando Sánchez Costa, ha demanat que "una àmplia mobilització de tots els catalans acabi amb la fosca dècada del procés" i ha assegurat que l'economia no pot "suportar aquesta confrontació i ruptura".

"Quatre anys més de procés i ens enfonsem. Hem de passar de la dècada de la confrontació a la dècada de la reconstrucció", ha assegurat en un acte al litoral de la ciutat de Barcelona. Sánchez Costa hi ha fet una crida a no "quedar-se a casa" a les properes eleccions.

Societat Civil Catalana Diada 2020   ACN

Junta Directiva de Societat Civil Catalana / ACN

Acompanyat de la Junta Directiva de Societat Civil Catalana, Sánchez Costa ha proposat que el 23 d'abril, dia de Sant Jordi, sigui la nova Diada de Catalunya en detriment de l'11 de setembre, que considera "colonitzada i apropiada" per part de l'independentisme.

"Refer Catalunya"

En un comunicat, el líder de l'entitat ha afirmat que la jornada d'avui suposa la commemoració d'una derrota "però també el record de l'espectacular ressorgiment que van dur a terme els catalans en les dècades següents". Per això, ha instat a superar el procés sobiranista i a "refer Catalunya".