Aldael Consultores, la societat instrumental que van crear la ministra Nadia Calviño i el seu marit, l'economista Ignacio Manrique de Lara, l'any 2000 ha ingressat 245.621,45 euros en els darrers cinc anys dels quals només ha pagat 5.345,50 euros en Impost de Societats, segons publica el diari ABC. Veient aquestes xifres, s'extreu que la càrrega tributària de la ministra d'Economia suposa un 2% dels ingressos generats. 

ABC ha consultat assessors fiscals que li han indicat que és "impossible" pagar tan pocs impostos. En la mateixa línia, el rotatiu recorda una entrevista on Pedro Sánchez era preguntat per la societat de Juan Carlos Monedero, un dels fundadors de Podemos: "Si jo tinc a l'executiu del meu partit un responsable polític que crea una societat per pagar la meitat dels impostos que li pertoquen, aquesta persona estaria fora del meu executiu l'endemà". 

Després d'haver-se fet pública l'existència d'aquesta societat familiar de Calviño i el seu marit, el govern espanyol va reaccionar donant suport a la titular d'Economia: "Calviño està en perfectes condicions de seguir a la taula del govern", deia la portaveu Celaá en roda de premsa després del Consell de Ministres.

En la roda de premsa, Celaá va remetre a les explicacions donades des del ministeri d'Economia i Empresa i va assegurar que el govern de Pedro Sánchez dona suport a aquestes explicacions. "El ministeri ha donat explicacions i són les explicacions a les quals dona suport el govern", va afegir.

Calviño va utilitzar aquesta societat instrumental per adquirir el seu habitatge al barri madrileny de Mirasierra. Segons avançava l'ABC, es tracta d'un habitatge unifamiliar de més de 300 metres quadrats registrat a nom d'Aldael Consultores.

Amb tot, segons fonts ministerials, Calviño va deixar de tenir relació amb la societat Aldael Consultores l'any 2004, quatre anys després de la seva creació. "La seva vinculació amb aquesta societat és zero".

Des d'Economia insisteixen que Calviño no té cap relació amb aquesta societat des de fa catorze anys, que la seva activitat professional està separada de la dels membres de la seva família, i recorden que els ingressos i el sou de la ministra són públics i poden consultar-se a Internet.