"Calviño està en perfectes condicions de seguir a la taula del govern". Així ha reaccionat la ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, a la notícia que la ministra d'Economia, Nadia Calviño, va comprar el seu habitatge a través d'una societat instrumental. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha remès a les explicacions donades des del ministeri d'Economia i Empresa i ha assegurat que el govern de Pedro Sánchez dona suport a aquestes explicacions. "El ministeri ha donat explicacions i són les explicacions a les quals dona suport el govern", ha afegit.

Segons ha publicat aquest divendres el diari ABC, Calviño hauria utilitzat una societat instrumental i dos testaferros per adquirir el seu habitatge al barri madrileny de Mirasierra. Es tracta d'un habitatge unifamiliar de més de 300 metres quadrats registrat a nom d'Aldael Consultores, una societat que la ministra i el seu espòs, l'economista Ignacio Manrique de Lara, van crear l'any 2000 expressament per a aquesta operació immobiliària i que actualment comptabilitza actius per valor d'1,6 milions d'euros.

Des del ministeri, però, han assegurat que Calviño no té cap relació amb aquesta societat des de fa catorze anys, que la seva activitat professional està separada de la dels membres de la seva família, i ha recordat que els ingressos i el sou de la ministra són públics i poden consultar-se a Internet.

Determinats a seguir amb la legislatura

Per altra banda, Celaá ha defensat que encara hi ha marge per aprovar els pressupostos generals de l'Estat, malgrat la negativa dels independentistes a aprovar-lo per la repressió, i ha defensat que el govern té la "determinació de seguir amb la legislatura". "Treballem per aprovar els pressupostos, hi ha temps", ha afegit. 

Sobre les declaracions del líder de Podemos, Pablo Iglesias, que ha defensat que no descarta eleccions generals abans de les municipals, Celaá ha assegurat que tothom pot fer les seves consideracions, però ha afirmat que el govern espanyol "té la intenció de seguir endavant amb la legislatura". "No ens sentim ostatges de les opinions de Pablo Iglesias, el govern marca el seu propi calendari", ha conclòs.

Finalment, sobre l'acció d'Arran, que va llençar pintura contra l'habitatge del jutge Pablo Llarena, el ministre Fernando Grande Marlaska, que ha participat també a la roda de premsa, ha afirmat que la col·laboració entre els cossos policials espanyols i els Mossos funciona perfectament i que es fan tasques de resposta i prevenció. Tot i això, ha demanat "no donar un altaveu excessiu a aquest tipus de conductes" i ha negat que hi hagi "una preocupació important".