Nova taca en l'executiu Sánchez: la ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, hauria utilitzat una societat instrumental i dos testaferros per adquirir el seu habitatge al barri madrileny de Mirasierra.

Segons avança ABC, es tracta d'un habitatge unifamiliar de més de 300 metres quadrats registrat a nom d'Aldael Consultores, una societat que la ministra i el seu espòs, l'economista Ignacio Manrique de Lara, van crear l'any 2000 expressament per a aquesta operació immobiliària i que actualment comptabilitza actius per valor d'1,6 milions d'euros.

Sempre segons l'esmentat mitjà, la maniobra hauria beneficiat al matrimoni amb l'estalvi de desenes de milers d'euros en impostos al llarg dels últims anys, una cosa de què també es va acusar el ministre de Ciència, Pedro Duque i, a més, Calviño i el seu marit van ocultar el seu nom com a propietaris de la societat al Registre Mercantil de Madrid, per a la qual cosa es van servir de dos testaferros.

Aldael Consultores es va registrar el 18 de maig de 2000 amb 3.006 euros de capital social en efectiu -el mínim permès- i repartit en 334 accions. L'atorgament va ser el 8 de juny de 2000 i en ell van comparèixer dues sòcies fundadores: María José Fernández Rodríguez i Inmaculada Rodríguez Díaz.

Aquesta última comparteix actualment consell d'administració en la societat Tarttessus Sancti Petri amb José María Calviño, pare de la ministra i primer director general de RTVE amb Felipe González.

Desvinculada des del 2004

Amb tot, segons fonts ministerials, Calviño va deixar de tenir relació amb la societat Aldael Consultores l'any 2004, quatre anys després de la seva creació. "La seva vinculació amb aquesta societat és zero".

Des d'Economia insisteixen que Calviño no té cap relació amb aquesta societat des de fa catorze anys, que la seva activitat professional està separada de la dels membres de la seva família, i recorden que els ingressos i el sou de la ministra són públics i poden consultar-se a Internet.