Els representants dels sindicats de Mossos d'Esquadra s'han tancat a la novena planta de la seu de la Conselleria d'Interior per protestar per la falta d'acord per millorar la situació del cos policial. Portaveus de la plataforma MosSOS i dels diferents sindicats s'han reunit aquest dijous al matí després de les protestes que es van produir ahir, quan prop de 500 agents van tallar la Gran Via per reclamar més drets salarials i laborals.

Segons els portaveus del cos policial, el motiu de tancar-se a la seu de la conselleria és que els representants d'Interior i Economia s'han aixecat de la reunió i els han "deixat plantats": "No marxarem fins que vinguin amb una solució concreta a les nostres demandes", asseguraven a través d'un vídeo al que ha pogut accedir El Nacional

El secretari general del sindicat SPC de Mossos i Policia Local, David José, ha explicat que s'havia pactat amb el Govern que a la reunió d'aquest dijous es podria arribar a un acord, però a l'hora de la veritat no s'ha negociat res i els representants de la conselleria han acabat aixecant-se de la taula.

Sindicats Mossos es tanquen a la conselleria d'Interior Sergi Alcàzar

"Ens hem trobat amb una actitud molt enrocada per part de l'administració. No han fet cap tipus de proposta", assegura David Miquel, portaveu del SPC, qui afegeix que la representació de la Generalitat s'ha aixecat en bloc i han abandonat la sala de manera "unilateral" i "molt irresponsable".

Sindicats Mossos es tanquen a la conselleria d'Interior Sergi Alcàzar

Per Miquel, la situació ha arribat a un punt molt extrem i és necessari que el Govern corregeixi els problemes. "Sembla que o radicalitzes la teva postura o és impossible arribar de manera civilitzada a un acord", lamenta.

A través d'un tuit, el SPC assegura que els portaveus no tenen "pressa" i que no es mouran fins que es "desbloquegi la situació".

Aquesta acció de protesta es produeix després que aquest matí el conseller d'Interior, Miquel Buch, s'hagi compromès des del faristol del Parlamentmillorar la situació del cos de Mossos i del de Bombers.

Buch ha reconegut que la situació de la policia catalana és "complexa" i s'ha compromès a fer inversions en noves promocions, mitjans aeris, tecnologia, formació, renovació de vehicles i material i recursos per a la lluita antiterrorista.