El conseller d'Interior, Miquel Buch, s'ha compromés aquest dijous des del faristol del Parlament a millorar la situació del cos de Mossos i del de Bombers, després de les últimes manifestacions de la plantilla.

Buch ha reconegut que la situació de la policia catalana és "complexa" i s'ha compromés a fer inversions en noves promocions, mitjans aeris, tecnologia, formació, renovació de vehicles i material i recursos per a la lluita antiterrorista. Pel que fa als Bombers també ha assegurat que hi haurà un increment de la plantilla i nou material pel cos. 

El conseller ha fet l'anunci en una interpel·lació al Govern feta pel PSC, a qui li ha demanat que "anem de la mà i treballem conjuntament" per buscar solucions i, en aquest sentit, els ha demanat que donin suport als pressupostos de la Generalitat perquè les inversions siguin possibles.

El diputat socialista Carles Castillo, però, ha tancat la porta a aquesta possibilitat i ha recordat que els socialistes només s'obririen a pactar uns pressupostos si els independentistes donessin suport als de Madrid.

Ja aquest dimecres Buch va assegurar que han "iniciat els tràmits per incorporar al pressupost" convocar 750 places de Mossos el proper any.