Uns 200 agents dels Mossos d'Esquadra, vestits de negre, s'han concentrat aquest dimecres davant la conselleria d'Economia i han tallat la Gran Via de Barcelona, per exigir la devolució immediata de les pagues extra del 2013 i 2014 i la seva equiparació salarial amb els Bombers.

Seguint una convocatòria dels sindicats i del col·lectiu MosSOS, els agents han aconseguit el compromís de poder celebrar una reunió avui mateix, a les 18.30 hores, amb un representant del departament, per poder exposar-li les seves reivindicacions.

Més enllà de les seves queixes per la falta d'efectius i de material, els sindicats dels Mossos i el col·lectiu MosSOS han mantingut aquest dimecres la seva convocatòria de protesta davant la conselleria d'Economia per exigir la devolució immediata de les pagues del 2013 i 2014 i l'equiparació salarial amb el cos de Bombers, compromesa fa deu anys.

Els agents sonen botzines, tiren petards i mostren pancartes amb lemes com "Dignitat" i "No hi haurà pau per a morosos" i han ocupat la rotonda de la Gran Via amb la Rambla, en ple centre de Barcelona.

MOSSOS

ACN

Els sindicats CCOO, UGT i USOC van desconvocar ahir la vaga convocada per aquest dimecres després d'arribar a última hora a un acord amb el Govern sobre la devolució de les pagues extra del 2013 i 2014, de manera que la Generalitat abonarà als funcionaris les pagues pendents en un termini de quatre anys -que es podria fins i tot escurçar a tres-, en lloc dels vuit anys inicialment previstos.

Malgrat l'acord, els sindicats dels Mossos han decidit mantenir les protestes que havien convocat per coincidir amb la vaga de funcionaris -els policies no poden fer vaga- per exigir la devolució immediata de les pagues i l'equiparació salarial amb els bombers.

A més, han mostrat el seu malestar per les últimes polèmiques polítiques en les quals s'ha vist embolicat el cos, en considerar, segons un portaveu sindical, que són el "pim, pam, pum" dels partits.

De fet, l'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha piulat un seguit de tuits en els quals, irònicament, s'ha preguntat si els agents manifestant-se carregaran contra ells mateixos després que els anticapitalistes hagin titllat "d'intolerables" les últimes actuacions dels Mossos, on la policia catalana va carregar contra manifestants antifeixistes.