El sindicat dels Mossos d'Esquadra USPAC ha celebrat el cessament del conseller d'Interior Miquel Buch, qui segons ells ha tingut un "menyspreu constant" cap al cos policial de forma pública i per interessos partidistes, segons un comunicat. USPAC ha criticat l'exconseller per paralitzar el resultat de les eleccions sindicals des de març de 2019, suspendre totes les sessions del Consell de la Policia, així com la falta de l'equiparació salarial respecte a altres cossos.

El sindicat també ha denunciat l'exposició dels policies durant la crisi de la Covid-19. Després titllar a Buch com "el pitjor que ha passat per la Conselleria", el sindicat ha avisat el futur conseller, Miquel Sàmper, que té dues opcions: seguir en la mateixa línia que Buch, o canviar l'equip directiu.

Canvis al Govern

Aquest dijous al matí, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat a sortida del conseller d'Interior, Miquel Buch; la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, i la de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Ben aviat s'ha sabut també qui ocuparia els seus llocs: Miquel Sàmper al capdavant d'Interior, i Ramon Tremosa d'Empresa i Coneixement. Tots dos ja han pres possessió aquesta tarda, i està previst que Àngels Ponsa, nova consellera de Cultura, ho faci dimarts que ve. 

quim torra ramon tremosa - acn

El president Quim Torra amb el nou conseller Ramon Tremosa. / ANC

"No hi ha res més important en la meva presidència que combatre el virus i ajudar els 7,5 milions de catalans. Per això calia enfortir el Govern i injectar energies renovades a uns departaments que són decisius per a sortir-nos-en", ha justificat així Torra els canvis que ha impulsat aquest mateix dijous a les conselleries d'Empresa, Interior i Cultura, durant la presa de possessió dels dos consellers.

 

Imatge principal: L'exconseller d'Interior Miquel Buch amb agents del cos de Mossos d'Esquadra. / ACN