El Sindicat d'Estudiants (SE) ha decidit convocar vaga el dimarts 12 de febrer, una vegada s'ha desconvocat la prevista per a aquest dijous impulsada per l'Intersindical-CSC i ajornat fins al 21 de febrer.

En un tuit en el seu perfil oficial, ha assegurat: "Davant de la desconvocatòria, des del Sindicat d'Estudiants sabem que l'única manera de parar la repressió del judici farsa contra l'1-O és amb la lluita. Per això convoquem vaga general estudiantil el 12, dia de l'inici del judici. Ni un pas enrere".

L'Intersindical-CSC ha decidit en una reunió posposar al 21 de febrer la vaga prevista per a aquest dijous "per garantir un èxit més gran i mobilització massiva".

Els objectius de la vaga són reclamar la derogació completa de la reforma laboral de 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals i la recuperació de les lleis socials aprovades pel Parlament i parades pel Tribunal Constitucional.

La convocatòria també busca reivindicar la plena igualtat de gènere als centres de treball i l'avenç cap a un model de funció pública de qualitat i amb condicions laborals dignes, entre altres qüestions.

El sindicat docent Ustec·Stes, Universitats per la República i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (Sepc), que havien donat suport a la convocatòria de dijous, també han decidit desconvocar les aturades en l'educació.