La Intersindical-CSC ha decidit posposar al 21 de febrer la vaga general d'aquest dijous, 7 de febrer, per denunciar la repressió contra els presos polítics. Tal i com va avançar ahir El Nacional, entitats i partits intenten consensuar un calendari de mobilitzacions.

La CSC, després de debatre aquest tema al secretariat aquest mateix matí, ha fet públic una nota en què argumenten que la decisió d'ajornar la vaga recull "la demanda de part de l'afiliació, de seccions sindicals i d'agents socials d'aconseguir una vaga massiva i que s'insereixi en un context de mobilitzacions per tots els drets i llibertats".

La previsió inicial era que el judici al procés comencés aquesta setmana al Suprem, però el canvi de calendari ha provocat que la vaga general, convocada per CSC quedés despenjada del començament del procediment judicial, per la qual cosa des d'entitats i partits s'ha impulsat un canvi de data. La vaga es realitzarà el dia 21 de febrer, emmarcada en un programa de mobilitzacions consensuat, amb una manifestació unitària el dia 16 de febrer, coincidint amb la primera setmana del judici.

La intersindical expressa en la seva nota la satisfacció i agraïment per l'acollida i suport que ha rebut la proposta de vaga general. "Continuem treballant per fer de la vaga l'eina més potent de canvi que té la classe treballadora", conclou.