El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha descartat presentar la seva dimissió després que aquest dilluns s'hagi confirmat que el ministre de Sanitat Salvador Illa deixarà el càrrec demà mateix per centrar-se en la campanya de les eleccions del 14-F.  "No crec que el canvi d'un ministre hagi de provocar que hagin de dimitir tots els funcionaris", ha assegurat Simón, argumentant que ell ha conegut set ministres des que ocupa un càrrec al ministeri.

L'epidemiòleg ha rebutjat fer una valoració sobre l'actuació del ministre durant el seu mandat, que tot just arriba a l'any. "No crec que sigui la persona adequada per valorar-lo. Ha estat una crisi multisectorial que abasta pràcticament tots els sectors de la societat. Jo no crec que hagi de valorar-la, almenys en públic", ha reblat.

"Ell té la seva professió"

Per altra banda, Simón ha reconegut que "trobarà a faltar" el ministre de Sanitat, Salvador Illa, una vegada que abandoni el seu càrrec aquest dimarts per concórrer com a cap de llista de PSC a les eleccions catalanes. "Ha estat una persona amb la qual he aconseguit treballar molt bé", ha argumentat

Fernando Simón - Efe

Fernando Simón ha descartat presentar la seva dimissió després que el ministre de Sanitat Salvador Illa deixi el càrrec demà mateix. / EFE

En la roda de premsa d'aquest dilluns, l'epidemiòleg s'ha mostrat comprensiu amb la decisió d'Illa: "Crec que ell té la seva professió i ells valoren, dins el marc de la seva professió, quina és la millor acció de prendre. És una decisió que ha de valorar ell".

Salvador Illa dimitirà aquest dimarts per centrar-se en la campanya

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, deixarà aquest dimarts el ministeri per centrar-se en la campanya electoral de les eleccions catalanes. Demà també el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, donarà a conèixer el seu substitut, segons ha informat la Moncloa.

La notícia de la dimissió de Salvador Illa ha comportat una pluja de crítiques que han vingut fins i tot dels seus propis socis al govern espanyol. El president del grup d’Unidas Podemos al Congrés, Jaume Asens, ha carregat amb duresa contra la marxa precipitada del Ministeri aprofitant la sessió de la Diputació Permanent de la cambra baixa. “La dimissió s’hauria de produir després de la comissió. No pot ser que el ministre surti per la porta de darrere sense abans donar explicacions”, ha criticat el també portaveu dels comuns.