Continua la investigació parlamentària sobre els efectes que va tenir l'aplicació de l'article 155 a l'administració catalana. Yolanda Hernández, presidenta de l'associació Servidors Públics de Catalunya, ha comparegut aquest dimarts al Parlament, on ha assegurat que algunes de les accions que es van fer durant la suspensió de l'autonomia catalana semblaven tenir la intenció de "malmetre" les institucions "durant molts anys". També ha alertat que hi ha hagut "danys intangibles" que són difícils de "quantificar" i "revertir", especialment entre els treballadors públics de la Generalitat.

En aquest sentit, Hernández ha explicat que algunes de les accions que es van fer en aquell període "donaven la sensació" que volia "malmetre" i que s'intentava "minvar l'acció de govern", aturant qualsevol acció amb l'argument que "tenia caire secessionista o que preteníem rebel·lar-nos cada dia". "Si no volien intervenir o malmetre el que s'havia fet, havien de deixar que l'administració seguís funcionant", ha defensat.

La presidenta de l'associació ha comparegut a la cambra catalana per presentar l'informe de danys que va causar el 155, entre els que hi ha els empresonaments, l'exili i el cessaments, a més del tancament d'organismes com el Diplocat. Ara bé, Hernández també ha alertat en la seva compareixença dels danys "intangibles". En aquest punt, ha advertit que "la por del personal va ser molt important" i ha lamentat que això "són danys molt complicats de revertir". Així com també "la sensació que li va quedar al ciutadà".

En la sessió de la comissió d'investigació que ha tingut lloc aquest dimarts, també ha comparegut Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector, que ha alertat que en el seu àmbit les conseqüències del 155 encara s'estan "pagant". A la sessió no hi han assistit ni Cs, ni PSC ni PP, que van decidir no participar d'aquesta comissió.