Oriol Sànchez, fill del diputat de Junts per Catalunya i expresident de l'ANC empresonat a Estremera, Jordi Sànchez, ha volgut expressar unes paraules al Sopar Groc de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca. El jove ha destacat la importància personal que tenen aquesta mena d'actes per als familiars dels presos i exiliats i ha encoratjat els assistents a continuar lluitant.

"Aquests sopars són molt importants a nivell personal. Ajuden molt tant els presos com a nosaltres", ha assegurat. A més, Oriol ha explicat que considera que aquests esdeveniments "contribueixen a recordar la repressió per molts mesos que hagin passat" i ha destacat que "és important no oblidar la situació en què encara ens trobem".

Entre els aplaudiments del públic, el fill de Sànchez també ha remarcat la repercussió que tenen aquestes iniciatives en l'aspecte econòmic. "Aquests sopars també ens ajuden econòmicament per organitzar els viatges que hem de fer, tant a Madrid com a l'exili. Suposen un cost que sense la vostra ajuda no podríem assumir", ha assenyalat el jove.

Aquest dimecres 16 de maig farà set mesos que Jordi Sànchez és a la presó d'Estremera, a més de 700 quilòmetres de Catalunya.

Per últim, Oriol Sànchez ha enviat un missatge d'encoratjament als assistents, i els ha demanat que no defalleixin i "segueixin lluitant pel que creieu just". "Els que són a la presó i a l'exili estan convençuts que no han fet res malament, tenen les idees clares i, si ells no defalleixen, nosaltres no podem defallir", ha conclòs.