La sentència del judici al procés arribarà abans del proper 16 d'octubre, segons assegura La Vanguardia. Després de quatre mesos de judici arribarà l'hora de redactar la sentència i els magistrats han d'aconseguir arribar a la unanimitat.

Queden poques jornades de judici que es desenvoluparan de la següent manera: aquest dimarts els fiscals presentaran els seus informes finals, els dies 11 i 12 ho faran els advocats dels presos i, finalment, el president de la Sala, Manuel Marchena, concedirà un últim torn de paraula als líders independentistes. 

El rotatiu apunta que la sentència podria arribar abans del 16 d'octubre perquè aquest dia farà dos anys que l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuxart, estan en presó preventiva. Dos anys és l'estada màxima que es pot complir en situació de presó preventiva i, si encara no hi hagués sentència, el Suprem hauria de prorrogar la situació d'empresonament preventiu amb una interlocutòria raonada.

Els set magistrats s'hauran de posar d'acord; la Fiscalia, per la seva banda, ja ho ha fet. Els fiscals han posat l'accent en la reunió de la cúpula dels Mossos el setembre de 2017 amb l'aleshores president, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Interior Joaquim Forn. El citat mitjà recorda que aquesta reunió es considerada molt important per la Fiscalia ja que aquesta assegura que els mossos van advertir dels riscos de no desconvocar el referèndum de l'1 d'octubre.