A la portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, no li ha agradat alguna de les coses que el vicepresident Oriol Junqueras ha dit en una carta que ha enviat des de la presó d'Estremera. Senserrich ha replicat el dirigent d'ERC recordant-li que l'1-O "va ser mèrit de tothom".

A la carta, Junqueras afirma que va ser la seva formació qui va haver de carregar amb "tota la feina i responsabilitat a l'esquena al juliol per salvar l'1 d'octubre”. La portaveu del PDeCAT li diu al d'ERC que "hi ha persones d'arreu que ho estan pagant amb la repressió, la presó i l'exili".

Finalment, Senserrich sentencia que no es pot "atribuir en exclusiva aquest compromís" (l'organització del referèndum de l'1 d'octubre). A més a més, afegeix que tampoc pot "segrestar el que va ser un enorme esforç col·lectiu".

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha llegit la carta de Junqueras en la conferència nacional dels republicans, aquest matí a La Farga de l'Hospitalet.

Per la seva banda, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, també ha reaccionat a les paraules de Junqueras en una piulada:

"L'1-O és patrimoni de tots!", ha clamat Pascal al mateix temps que recordava la gent que "va ser apallissada", "els que van dormir a les escoles", "els que van guardar les urnes"...

La diputada del PDeCAT al Congrés dels Diputats Lourdes Ciuro ha acusat ERC d'anar "a la seva i a pel tacticisme petit". Ciuro ha justificat que l'1-O "va ser gràcies a tothom" explicant que ella va passar la nit al local dels joves de Sabadell "per protegir les urnes amb moltíssima gent més".