Han passat tres setmanes des de l’enviament d’amenaces amb forma de bala a diferents membres de govern espanyol coincidint amb la campanya electoral a Madrid i les investigacions es troben en punt mort. Els agents que investiguen l’origen dels sobres amb bales que van rebre diferents membres de l'executiu estan sense pistes, segons explica El Español.

De les set amenaces només han identificat el responsable de la carta enviada amb una navalla ensangonada a la ministra d’Indústria Reyes Maroto, una persona amb problemes mentals que va signar la missiva.

Les set amenaces

Pablo Iglesias va denunciar el 22 d’abril que havia rebut una carta amb amenaces i quatre bales de Cetme. El mateix dia es va saber que el ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska i la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, van rebre cartes similars, amb dues i una bala respectivament.

Reyes Maroto navaja amenaza EP

Amenaça rebuda per la ministra Reyes Maroto / EP

Dies després es va saber el cas de Reyes Maroto així com la carta amenaçadora enviada a l’expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb bales a l’interior. També es va interceptar a Sant Cugat un sobre amb bales que anava adreçat a Isabel Gómez-Ayuso. Iglesias, per la seva banda, va rebre una altra amenaça per via postal.

La investigació

El Cos Nacional de la Policia i la Guàrdia Civil s’han fet càrrec de les investigacions. Les primeres cartes portaven el mata-segells del dilluns 19 d’abril. Un treballador de Correus les va recollir juntament amb altres enviaments d’una bústia de Vallecas (Madrid) i van arribar a Centre de Tractament Automatitzat del mateix barri.

Els agents han estat verificant les gravacions de seguretat de la zona així com els repetidors de telefonia de la zona, però no han trobat per ara cap pista per identificar l’autor o els autors de les amenaces. Dels sobres no s’ha pogut extreure cap mena d’informació, ja que no s’han trobat restes d’ADN.

Els investigadors treballen sota la hipòtesi que darrere la primera onada d'amenaces a Iglesias, la de Marlaska i Gámez hi ha el mateix autor. Les bales eren del calibre 7,62. En la resta, els projectils són de calibres diferents. L’efecte crida estaria darrere de la segona onada d’amenaces, segons fonts de la investigació.

 

Imatge principal, una de les cartes que va rebre Pablo Iglesias @PabloIglesias