Nou incident tèrbol contra el govern espanyol de coalició. Si fa un any un exmilitar disparava contra fotografies de membres de l'executiu, ara han rebut les bales de veritat. Segons confirmen fonts del Ministeri de l'Interior, el ministre Fernando-Grande Marlaska, el líder de Podemos Pablo Iglesias i la directora general de la Guàrdia Civil María Gámez ha rebut durant les últimes hores una carta amenaçadora amb una bala al seu interior. El cas ja està en mans de les autoritats policials.

Segons les fonts del Ministeri de l'Interior, la carta deia el següent: "Tens deu dies per a dimitir. El temps de riure't de nosaltres s'ha acabat. Policia Nacional, Guàrdia Civil. El temps el tens en contra per als taponazos". El text va acompanyat de dos cartutxos del calibre 7,62x51mm. El ministre Marlaska l'ha rebut aquest mateix dijous a la seus del Ministeri, amb mata-segells del 19 d'abril, i ha denunciat els fets en dependències policials. Seran analitzades a la Comissaria General de la Policia Científica.

Per la seva part, la directora de la Guàrdia Civil va rebre ahir la carta, que va recollir la seva secretària de despatx, i ho va denunciar davant la Unitat Central Operativa (UCO). El sobre, també amb una nota amenaçadora sense signar, contenia un cartutx del calibre 7,62mm.

Segons fonts de l'entorn de Pablo Iglesias, la seva amenaça també ha arribat a la seu el Ministeri de l'Interior. Segons aquestes fonts, l'exvicepresident i candidat de Podemos a les eleccions madrilenyes s'hi ha trobat dues bales de Cetme. Iglesias, que ja ha estat víctimes d'amenaces similars, també ho posarà en mans de la policia.

Vídeo amb trets

El juny de l'any passat ja va ser detingut un exmilitar que apareixia en un vídeo que es va difondre ràpidament per les xarxes socials. Se'l veu disparant amb escopeta contra fotografies de Pedro SánchezPablo Iglesias, Fernando Grande-MarlaskaIrene Montero Pablo Echenique. El vídeo simulava un judici i quan una persona cridava "sentència" es veia l'exmilitar disparant els trets. En acabar els trets se sentia una sonora riallada. Però el cas ha quedat en ben poca cosa. El passat febrer, el jutge de l'Audiència Nacional va arxivar provisionalment en no veure delicte d'amenaces i, per petició del fiscal, va remetre'l als jutjats de Màlaga per si va hagués un delicte d'odi.