Les declaracions d'una secretària judicial de Granollers torna a qüestionar la versió de la Guàrdia Civil sobre els escorcolls del 20 de setembre a la Conselleria d'Economia. Aquesta revelació arriba l'endemà de l'emissió del documental de Mediapro 20-S, que també contradiu les versions de l'acusació.

La funcionària que donava fe de l'escorcoll a casa del llavors secretari general d'Economia, Josep Maria Jové, ha afirmat que el detingut va anunciar que renunciava a presenciar l'escorcoll del seu despatx professional, a la seu d'Economia a les 12 del migdia. Aquest fet posa en evidència que la Guàrdia Civil va allargar innecessàriament l'escorcoll a la seu, ja que no van marxar fins a les 9 de la nit al·legant que tant el conseller Oriol Junqueras, com el secretari, el mateix Jové, s'havien negat que es fes l'escorcoll si no hi eren presents.

Ara, la lletrada de l'administració de justícia de Granollers ha enviat un escrit al magistrat Pablo Llarena, al qual ha tingut accés Eldiario.es, en què explica que ella va certificar que Jové "va renunciar a estar present en l'escorcoll del seu despatx a la conselleria" a les 12.15 h del migdia, quan va acabar l'escorcoll a casa seva. A més, la secretària afegeix que aquesta renúncia es va fer en presència de diversos membres de la Guàrdia Civil.