Després de l'acte 'Endavant República' d'aquest dissabte al vespre, el procés sobiranista es revigoritza malgrat la intenció del Govern espanyol de posar-hi totes les traves possibles, des de demanar la nulitat de la comissió del Procés Constituent fins a ordenar la retirada d'una senyera a l'Índia.

De fet, aquest diumenge mateix l'espanyolisme durà a terme una concentració a la plaça de Sant Jaume organitzada per l'entitat Societat Civil Catalana sota el lema 'El procés ens roba', una mostra més de l'ofensiva centralista contra un procés reviscolat des de la investidura del president Puigdemont.

La consulta de Sánchez

Pel que fa a l'altra investidura, la del president del Govern espanyol, un cop el PSOE ha reiterat la seva negativa a la gran coalició, l'escenari continua ben obert, amb la possibilitat d'avançar eleccions cada cop més propera.

El candidat que representa l'alternativa a Rajoy, Pedro Sánchez, va proposar ahir celebrar una consulta entre les bases socialistes sobre els pactes de govern, procés que recorda l'estil cupaire. D'aquesta manera va sortir reforçat d'un Comitè Federal que podia ser el seu final, a més de desafiar els barons i exdirigents que posaven línies vermelles a la seva voluntat de pactar a Podemos.

La nit del cinema català

En el pla cultural, el diumenge es tancarà amb la celebració de la gala dels Premis Gaudí, els guardons del cinema català. Un total de 30 produccions de les 72 inscrites es disputaran els premis al Centre de Convencions Internacional del Fòrum (CCIB).

A la gala, hi participaran els directors, actors, productors i professionals nominats i serà conduïda per Rossy de Palma. Les grans favorites són Anacleto i El Rey de La Habana.