Fonts internes del Partit Socialista (PSOE) han revelat quina forma prendrà la consulta que es durà a terme a la militància. Segons asseguren, és condició que el partit primer arribi a un acord per escrit amb les formacions que donarien suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern –conscients de les dificultats existents–.

De produir-se el pacte, el text seria sotmès a consulta entre la militància, amb la mateixa base jurídica que el juliol del 2014, quan les bases van ser preguntades sobre qui havia de ser el candidat a secretari general. Per bé que Sánchez s'ha compromès a celebrar la consulta, i té el suport dels barons, abans caldrà acabar-la de definir. Per aquest motiu, les fonts no han pogut concretar si es tractarà d'una pregunta o més.

Finalment, el resultat del referèndum entre les bases es durà a un nou comitè federal que el ratificarà –sempre i quan, s'hagin satisfet tots els supòsits anteriors–. Però sobre què passaria si la militància votés 'no', les fonts no tenen res previst –per improbabilitat, o per manca de previsió–, per bé que l'última paraula la tindria el mateix òrgan.

(FOTO: Fernández, Díaz i Vara al comitè federal del PSOE / EFE)